torstai 28. elokuuta 2014

Viimeinen rally

Rally-toko on ehdottomasti ollut meidän tämän kesän "löytö"! Toki olen siis tiennyt lajin olemassaolosta ja Piitun kanssa sitä kokeillutkin, mutta vasta tänä kesänä olen oikeasti syttynyt lajiin. Siiri on edistynyt hyvin ja sillä on selkeästi omat vahvuutensa kuten paikallaolo ja häiriön sieto. Se on rauhallinen menijä, mutta sekä agin että rallyn ohjaajilta saadut neuvot ja palautteet ovat auttaneet hurjasti sen vireen nostossa. Piitu taas on aivan erilainen treenikaveri. Sillä on virettä vaikka muille jakaa ja se on täysin liekeissä, kun me muistellaan vanhoja ja opetellaan uusia juttuja. :)

Olosuhteiden pakosta keskiviikkona oli meidän toistaiseksi viimeinen ohjattu treenikerta ja sen aiheena oli ALO- ja AVO-luokkien kyltit, jotka ovat vielä outoja tai erityisesti tarvitsevat harjoitusta. Näitähän riittää, mutta itse valkkasin muutaman jo harjoitellun, joiden kanssa koen kaipaavani ohjausta edetäkseni. Vaikeimmiksi koen vasemmalle eli koiraan päin käännökset sekä suoraan sivusuunnassa siirtymisen. Näitä harjoiteltiin ja sain hyviä vinkkejä etenemiseen.

Kotona treenatessa Siiri on naksuttimen avulla alkanut nostaa kierroksia ja nytkin vire kantoi hienosti vaikka naksutinta en käyttänytkään. Houkutusta treenatessa se seuraa iloisesti häntä viuhuen ja hyvin unohtaa kiinnostavat purkit, kapulat, huivit, pannat tmv. Hypyt ei sinänsä ole meille ongelma, mutta nopea mun pitää olla, ettei Siiri ehdi kääntymään takaisinpäin katsomaan, että minne jäin. Tämä käännös kun ei rallyssa ole sallittua.

Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen näiden kahden kurssin antiin ja harmittaa tosi paljon, että en pysty valkkuryhmässä jatkamaan. Toivotaan, että olosuhteita saan muutettua talven aikana niin, että treenien jatkuminen onnistuu. Treenailua me jatketaan kotona ja pidetään silmällä mahdollisia lyhyitä teemakoulutuksia. Tavoite siintää hyväksytyssä mölli-ALOssa… :)

Siiri nauttii viimeisistä lämpimistä päivistä elokuun alussa

2 kommenttia:

  1. Missä olette päässeet Rally-Tokoon? Mua kiinnostaisi kans kokeilla, mutta en ole bongannut sopivaa alkavaa kurssia. Kuulostaa kivalta :) Rapsutuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me käytiin Koirakoutsin kursseilla, suosittelen kyllä. :) Mun mielestä opetus oli perusteellista ja yksilölliset tavoitteet huomioivaa. Laji on kyllä vähän koukuttanut mut… :)

      Poista