Pinewater's Damsel eli PiituPIITU
Pinewater's Damsel
s. 17.3.2007
dalmatiankoira
valkoinen mustin täplin
isä: Ridotto Napoleone
emä: Pinewater's Almost Champagne
Kasvattaja: Sanna Taipale ja Jari Kokkonen, kennel Pinewater's
Kuulo: +/- (BAER 2007), -/- (BAER 2010)
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Selkä: terve (kuvattu 1/2010), tulehdusmuutos SI-nivelessä, lievä 
spondyloosimuutos rintarangassa (kuvattu 8/2014)
Näyttelyt: ERI
Muuta: Schisenkefalia (todettu MRI:ssa 1/2010), steriloitu 10/2008

Piitu on rauhallinen, hieman pidättyväinen ja pehmeä neito. Se on dallumaisen sosiaalinen, mutta tahtoo tutustua omilla ehdoillaan niin ihmisiin kuin muihin koiriinkin. Agressiivisesti se ei reagoi, vaan vetäytyy pois tilanteesta mikäli kokee sen liian tunkeilevana. Pentuihin se suhtautuu välttämättömänä pahana ja asettaa niille tiukasti, mutta oikeudenmukaisesti rajat.

Piitu on ollut helppo koulutettava niin pentuna äänikäskyihin kuin aikuisena käsimerkkeihin. Alkuun Piitun pehmeys tuotti haasteita, mutta nykyään sen kanssa on kiva temppuilla ja vanhemmiten into tekemiseen on vain kasvanut. Agilitya Piitu rakastaa, mutta schisenkefalian aiheuttama takapään heikkous estää täysipainoisen harrastamisen. Silloin tällöin me käydään höntsäilemässä agi-kentällä Piitun ehdoilla. 

Nuorempana Piitu reagoi joihinkin ääniin levottomuudella vieraissa paikoissa, mutta kuurouden myötä ongelma poistui ja Piitu on mitä helpoin koira arjessa. Se on oman elämänsä hessuhopo ja mamman rakkaista rakkain hiippari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti