Elemental's Akine to Fire eli SiiriSIIRI
Elemental's Akine to Fire
s. 2.3.2012
k. 8.12.2016
dalmatiankoira
valkoinen ruskein täplin
isä: Perdita's Right on Time
emä: Firehouse's Living on a Prayer
kasvattaja: Tiina Tuovinen, kennel Elemental's
Kuulo: +/+ (BAER 2012)
Lonkat: B/B
Kyynärät: 0/0
Selkä: terve (kuvattu 3/2014)
Näyttelyt: ERI, SA
Muuta: atopia (todettu 10/2014) (ruoka-aineallergia?), steriloitu 3/2014

Siiri on täysillä kaikkea ja kaikkia rakastava ilopilleri. Sillä ei oikeastaan ole huonoja päiviä ja se on aina valmis toimintaan. Siiri on tasapainoinen, sopivasti hieman pehmeä ja erittäin sosiaalinen tättähäärä. Siiri on elämäni valo ja äärimmäisen rakas lihapullanenä.

Koulutettavuudeltaan Siiri on melko helppo, mutta toisaalta sillä on voimakas oma tahto. Positiivinen vahvistaminen toimii Siirin kanssa parhaiten, mutta tarvittaessa se kestää negatiivisenkin palautteen. Se keskittyy hienosti, mutta moottoria sillä on heikosti eli se tarvitsee paljon hommia sopivan viretilan löytämiseen ja ylläpitoon. Siirin kanssa olen aloittanut kesällä 2014 sekä agilityn ja rally-tokon. Tarkoitus on harrastella omaksi iloksi, mutta rallyssa siintää tavoitteena hyväksytysti suoritettu mölli-alo.

Iho- ja suolisto-oireilut varjostivat pitkään Siirin eloa, mutta kun sopiva ruokintamalli löytyi, oireet lievenivät ja siltä osin elämä helpottui kummasti. Syksyllä 2014 Siirin iho-oireet palasivat ja entistä vahvemmin näytti siltä, että syy onkin atopia. Tämä ei toki poissulje ruoka-aineallergiaa, mutta Siirin reagoimattomuus eliminaatiodieettiin antaisi viitettä sen merkityksen vähäisyydestä oireiluun. Keväällä 2015 Siiristä otettiin verestä testin ulkoisten allergeenien osalta ja positiivista näytti homeet ja punkit. Syksyllä 2015 aloitettiin siedätyshoito, joka toistaiseksi on auttanut eikä kortisonia ole tarvittu. Peukut pystyssä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti