lauantai 5. heinäkuuta 2014

Treeniä ja aurinkoa

Ensimmäisten rally-treenien mentyä vähän penkin alle ja kotitreenailun jäätyä lopulta melko vähäiseksi (kiitos erään ihanan 4v neitokaisen… ;) ), hiukan jännitti toiset treenit. Aloitin jo odotellessa Siirin leikittämisen ja keskityin itse pitämään oman fiiliksen hyvänä, jotta homma ei menisi taas haahuiluksi. Toimi! :)

Katsekontaktien jälkeen näytettiin kotiläksyt eli kosketuskeppi. Ihan hyvin Siiri osasi vaikka kepin pää on tosi pieni ja siksi vaikea hahmottaa. Tästä jatkettiin pyörähtämisharjoitukseen kosketuskepin avulla. Koira istui vierellä ja kosketuskeppi vietiin pään ulkosivulle, palkka taas koskettamisesta. Kun koira tajusi mitä haettiin, keppiä siirrettiin taaemmas ja taas palkka koskettamisesta. Idea on saada koira käskystä pyörähtämään ympäri vierellä ihmisen kävellessä koko ajan eteenpäin. Samaa kokeiltiin myös houkuttelemalla namilla, itse saa sitten päättää millä tavalla haluaa koiraa opettaa.

Seuraavaksi harjoiteltiin takapään käyttöä. Koira seisomaan vierelle, lavat ihmisen jalkojen kohdalle ja namikäsi ulkosivulle ohjaamaan . Idea on saada koira kääntämään itseään takapään kautta ympäri ja etuosan kautta kääntäminen on "estetty" omilla jaloilla. Jokaisesta takajalkojen sivuaskeleesta palkka. Ei muuten ole helppoa, mutta ohjaaja kyllä hyvin valmensi meidät siihen, ettei tämä temppu onnistu nopeasti ja vaatii pitkäjänteistä harjoittelua.

Lopuksi otettiin liikeestä maahanmeno ja istumasta maahanmeno. Tämän Siiri jo aika hyvin osaa ennestään eli helppoa puuhaa treenien lopuksi. :)

Leikitin Siiriä ahkerasti joka välissä ja pidin harjoittelut lyhyinä pätkinä, jotta vire ei yhtään ehtinyt laskea. Tämä toimi ja meillä oli kivat treenit. Olin nyt itse hyvin kartalla ja se varmasti vaikutti myös Siiriin positiivisesti. Rennosti Siiri ottaa homman ja ohjeita kuunnellessa heitti välillä kyljelleen lepäilemään… :)

Hyvä fiilis, vaikka loma loppui ja työarki koitti. Auringonpaisteessa jatketaan ahkerasti treenailuja! Lämmintä heinäkuun alkua! :)

Sii ja Pii Nokian metsissä sateen jälkeen

4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hauskoilta noi harjoitukset! Innostuin ihan, josko kokeilisi tuota, että koira kiepsahtaa ympäri, kun itse kävelee eteenpäin. Täytyisi kyllä joku kerta mennä katsomaan noita treenejä/kokeilla itse. Voipi olla ihan hauskaa, jos ei ole liikaa niitä tavanomiasen tylsiä TOKO-juttuja, vaikka nekin on kyllä koirien mielestä kivoja, kun saa namia :) Mukavaa aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo liikkeet on kyllä hauskoja ja rallyn myötä oon saanut taas uutta puhtia kotitreenailuun. Suosittelen kokeilemaan, varmasti kiva lisä tokon rinnalle. :)

      Poista
  2. Se vähä mitä rally-tokoa on tullu itekseen treenattua ni just toi kiepsahdus kun ite jatkaa matkaa on mun ja taitaa olla Roninki lempiliike :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se vaikuttaa kivalta, mut ollaan vielä alkuvaiheessa sen kanssa, joten saapi nähdä miten se lähtee sujumaan. :)

      Poista