maanantai 28. heinäkuuta 2014

Helteistä menoa

Nyt riittää lämpöä omiksi tarpeiksi! Täpläneidot ottavat helteet rennosti ja lepäilevät parhaaksi katsomassaan paikassa. Piitu kestää hellettä paremmin, se valitsee aina mieluiten aurinkoisen makoilupaikan ja selvästi nauttii lämmöstä. Järvessä se on vesien lämpiämisen myötä innostunut uimaan ja oleilisi siellä pehmeän lämpimässä vedessä pitkäänkin. Siiri taas valitsee mieluummin varjopaikan ja on selvästi tavallista rauhallisempi, mutta muuten se tuntuu tykkäävä lämmöstä myös. Siiri ei oikein välitä järvessä käymisestä, joten se käy suihkussa viilentymässä. :)


Viime torstaina meillä oli Siirin kansa varsinainen lämmönsietotesti! Rally-tokon alkeiskurssin korvauskerta oli klo 16 ja jatkokurssin ensimmäinen kerta alkoi klo 18. Kaiken lisäksi minä olin keskellä yövuoroputkea ja lämpöä yli 30 astetta… Ei mitenkään ideaali tilanne lähteä treenaamaan. Epäilyistä huolimatta lopulta molemmat treenit meni ihan hyvin. Aika pitkälti vanhojen kertausta, joten sulaneita aivoja ei hirveästi tarvinnut rasittaa. Toki hiukan uupunutta meno oli, mutta se nyt oli odotettavissa. Lyhyitä treenipätkiä, paljon juottamista ja lepäilyä. Ohjaaja kertoili paljon teoriassa juttuja, jolloin koirille tuli makoiluaikaa. Tunnin tauko me vietettiin Sipen kanssa vierekkäin auton takaosassa luukut auki lepäillen ja nestettä nauttien. Hyvä me! :)


Eiliset agility-treenit peruttiin osallistujakadon ja helteen vuoksi, joten komensin täplät suihkuun ja johan jaksettiin hienosti tunnin haistelulenkki Kaukajärven maisemissa. Toimii muuten hyvin hellepäivän aktivointina pelkkä oudompi lenkkimaasto! :) Tosin ei tämä lenkki nyt ihan outo ollut, mutta eipä olla sitä pariin kuukauteen kävelty, joten olihan siellä nyt uusia hajuja vaikka miten.



Toinen hyvä aktivointi on mustikoiden syöminen… ;) Metsästä löytyy taas herkullisia mustikoita, joten monena iltana otan typyt mukaan ja suuntaan noukkimaan kotimaista superfoodia. Tänä vuonna ei näillä seuduilla ole mitenkään runsaasti mustikkaa, joten hiukan joutuu kisaamaan nopeudessa typyjen kanssa, että saa pakastimeenkin jotain. 


Helteistä heinäkuun loppua! :)

1 kommentti:

  1. Mainiot mustikanpoimijat! Meilläkin tosiaan marjat tekee kauppansa, mutta ne pitää poimia herralle valmiiksi ja tarjoilla kämmeneltä. :D

    VastaaPoista