maanantai 12. toukokuuta 2014

Agiliitoa pienen tauon jälkeen

Eilen jatkui agility parin viikon tauon jälkeen, onneksi tällä kertaa sisähallissa vesisateen rummuttaessa kattoa. Nyt tuntui, että pieni mietintätauko oli tehnyt hyvää meille molemmille ja Siiri tuntui päättäneen, että tää laji on kiva. :) Se teki selvästi innokkaammin ja saatiin tosi hyviä onnistumisia sekä iloinen mieli.

Tällä kertaa meitä vähemmän treenailleita oli mukana kaksi ja me saatiin ihan oma kentän puolikas hyppy-, keppi- ja putkiharjotuksiin. Siiri meni nyt 40-55cm hypyt täysin ongelmitta. Vain pari ohitusta tuli, joista otan täysin syyt niskoilleni, sillä ohjaus oli molemmilla kerroilla surkeaa hosumista. Hypyissä oli ilmaa sen verran, että kuulemma voidaan osallistua extramaxi-luokkaan 70cm... ;)

Siiri hiekkakuopalla kesällä 2013
Putkea harjoiteltiin niin, että loppupää oli hiukan kaarella, muuten putki oli suora. Pari yritystä pyörähtää takaisin tuli, mutta kun sain omaa ohjausta paremmaksi, tuli hyviä sisäänmenoja. En usko, että että putki tulee tuottamaan ongelmia, kun saan aikanaan Siirin irtoamaan paremmin.

Keppejä treenailtiin myös ja vähän alkoi jo tulla vauhtia hommaan! :) Nyt mulla onkin itseni kanssa tekeminen, että pystyn avustamaan nopeammin enkä siten hidasta Siiriä tarpeettomasti tai aiheuta turhia virheitä.

Piitu hiekkakuopalla kesällä 2013

Lopuksi otettiin helppoa kivaa eli kaksi matalaa (n.40cm) hyppyä ja kaareva putki. Lähtö koiran kanssa yhtäaikaa, hypyiltä putkeen (ei väliä mistä päästä ohjasi sisään) ja hypyt takaisin. Siiri meni tosi hyvin ja jälleen ainoat virheet tuli mun ohjausvirheistä. Peräkkäiset hypyt  meni ongelmitta, mutta ensimmäisellä kerralla en saattanut riittävän pitkälle putkeen ja Siiri kääntyi takaisin. Toisella kertaa saatoin kunnolla ja putki meni ongelmitta. Ohjasin molemmilta puolilta helpompaan päähän putkea, koska peräkkäiset esteet on meille vielä aika uutta.

Typyt peltorallin jälkeen kesällä 2013

Koko treeneistä jäi tosi hyvä fiilis ja varsinkin lopussa Siiri innostui kunnolla. Siiri on enemmän sellainen suurten linjojen leidi eli se ei jaksa hinkata pikkuasioita kovinkaan hyvällä sykkeellä. Sille sopii jutut, joissa on vauhtia eikä niin tarkasti nipoteta joka yksityiskohtaa... ;) Erityisen tyytyväinen olen myös Siirin rauhalliseen käytökseen odottaessa. Tosin en nyt varsinaisesti odottanut sen olevan ongelma, mutta hyvä tietää, ettei siihen tarvitse kuluttaa energiaa. Samoin irtipitäminen harjotusten aikana onnistuu hyvin.Toki se heti alkaa haistelemaan ympäristöä, jos kiinnitän huomiota muualle, mutta ei heti sinkoa rallittamaan tai häiriköimään muita. En tämänkään varsinaisenti ajatellut olevan ongelma, mutta aina kiva todeta, että voi treeneissä keskittyä kokonaan varsinaisiin harjotteisiin.

Seesteinen Kaukajärvi <3
Nyt edessä on tiukempi työputki, mutta onneksi lenkkimaisemat rauhoittaa kiireen keskellä. Leppoisaa viikkoa kaikille! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti