keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Tyylikäs ja värikäs Kööpenhamina

Syyskuun puolivälissä vietin pitkän viikonlopun hyvän ystäväni kanssa Kööpenhaminassa. Jännitettyämme pari edeltävää päivää pääsemmekö ylipäätään matkaan mielenilmauksen vuoksi, itse matka sujui varsin leppoisasti. Väsymys tosin painoi yli vuorokauden valvomisen jälkeen (ei enää aamulentoja!) perjantaina, mutta kunnon yönet erittäin kivassa pienessä hotellissa auttoivat tähän ja lauantaina olo oli mitä rentoutunein.

Mitään suurempaa tarkoitusta matkalla ei ollut, kunhan kävimme ihastelemassa tätä varsin kaunista ja kompaktin kokoista kaupunkia. Päädyimme haahuilemaan ympäriinsä Nyhavnin kaunista miljöötä ihastellen sekä Tanskan kuninkaallisten historiaan Rosenborgin linnassa ja Amalienborgin palatsissa tutustuen. Pientä shoppailuakin tuli tehtyä ja tietenkin Tivolissa hiukan viiniä maisteltua, mutta pääasiassa rentouduimme ja söimme hyvin! :)

Kööpenhamina on loppujen lopuksi melko pieni ja sopii siten loistavasti pitkän viikonlopun matkakohteeksi, suosittelen! :)

Värikästä Kööpenhaminaa kauneimmillaan
Amalienborgin palatsia
Hallitsijapari hääpäivänään
Tivolia iltavalaistuksessa
Tivolin herkkuja
Pyöreä torni
Kööpenhaminan kattojen yllä
Rosenborgin linna
Upeita seinätekstiilejä Rosenborgissa
Rosenborgin linnasta
Kaunis, aurinkoinen ja värikäs Nyhavn
Nyhavn
Nyhavn
Rosenborgin linnan puistoa

2 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat ihan huipusta reissusta! <3 Ja juuri niin - ei enää aamulentoja yhtään nukkumatta, ei jaksa vanha ihminen! :D

    VastaaPoista