lauantai 24. tammikuuta 2015

Vihdoinkin treeniä!

Joulut ja vuodenvaihteet on nyt juhlittu ja arki on täällä taas! Ihana talvi on vihdoin myös saapunut ja lumi lisää valoisuutta jo piteneviin päiviin. Niin ihanaa sen pitkän ja harmaan syksyn jälkeen! Täplätypyt ovat myös lumesta innoissaan, mutta lievästi inhoavat kylmyyttä, takkeja, töppösiä... ;)

Loppuvuosi meni treenien suhteen vähän hiljaiselon puolelle, kun agilityssä oli taukoa enkä saanut itseäni innostumaan rallyn omatoimireenailusta. Uusi vuosi aloitettiin siis uudella innolla ja ainakin Siirille tauko oli tehnyt vain hyvää. Se on ollut niin hyväntuulinen ja innokas treenailija agilityssä, että en millään pysty kuin hymyilemään sen kanssa toheltaessa. Ei me edelleenkään treenien tähtinä loisteta, mutta kivaa meillä on! :)


Ollaan treenattu nyt aika pitkiäkin ratoja ja A, muuri ja puomi menee jo ilman sen kummempia miettimisiä. Renkaalla ja kepeillä otetaan rauhallisesti ja palkka esteen jälkeen. Keinun tehotreenit pidettiin viime kerralla ja korkeutta nostettiin nyt pykälällä. Siiri meni epäröimättä ja reippaasti. Treenien lopuksi oli vielä pitkähkö rata, jonka jo ennen ensimmäistäkään yritystä tuomitsin epäonnistuneeksi. Siinä piti mm. lähettää putkeen vähän kauempaa eikä irtoaminen ole meille helppoa vieläkään. Toki ohje oli viedä vaikka suuaukolle asti, jotta Siiri putkeen saadaan. Vaan Siiripä yllätti epäilevän emännän mennen hienosti koko radan ja putkeenkin irtosi jo parin metrin päästä. Hyvä me! :)

Rallyyn saatiin vihdoin uutta intoa, kun päästiin aloittamaan dallujen rallyryhmä. Toistaiseksi treenaillaan nyt pari kuukautta, mutta itselläni olisi intoa jatkaa pitempääkin. Katsotaan miten ryhmä innostuu. Ensimmäinen kerta meni vähän penkin alle, kun Siirin alun hieno vire yhtäkkiä katosi lyhyen häkissä olon jälkeen. Toisella kerralla sain sen palautumaan, joten ihan hyvä että tulee tällaistakin treenattua. Nyt on tehty käännöksiä ja lyhyitä ratoja. Ihanaa kun on taas ohjattua tekemistä. Jollain kerralla otan myös Piitun mukaan, jotta sekin pääsee intoilemaan. :)

1 kommentti:

  1. Voih, mitä villejä lumikuvia! :) Kyllä koirat nyt nauttii hangessa kirmailusta. Toi on muuten jännä juttu, että tauko lajista tekee aina hyvää! Nimim. Tänään ekaa kertaa 2kk:een aksakentälle Nemon kanssa, jippii! Rapsutuksia sinne <3

    VastaaPoista