keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Kevätretki vihreälle saarelle

Pari viikkoa sitten toteutin yhden haaveeni ja matkasin vihreälle saarelle eli Irlantiin. Voitaneen sanoa, että tuuria oli matkassa sillä juuri nuo neljä päivää tuo kaunis saari  kylpi keväisen lämpimässä auringossa ja huikaisevan sininen taivas oli pilvetön.

Majoituimme Dublinissa ja pakko on myöntää, ettei se ensi silmäyksellä saanut ihastumaan. Dublin oli epäsiisti ja rähjäinen, tunnelmaltaan arvaamattoman oloinen ja hiukan alakuloinen. Vaan pikkuhiljaa pubin tunnelma, täydellisen herkulliset siiderit ja se upea musiikki sai tämänkin matkaajan sydämen sulamaan.

Lopulta emme paljon aikaa Dublinissa viettäneet vaan teimme päiväseltään retkiä lähiympäristöön. Howth oli upea paikka kalasatamineen ja huikaisevan hienoine kallioineen. Siellä patikoimme päivän piikkihernepensaiden makeasta tuoksusta ja auringosta nauttien.Dun Laoghaire oli hiukan pettymys. Odotin ehkä liikaa Howthin kaltaista paikkaa, mutta sainkin eteleäeurooppalaiselta rantakadulta näyttävän hienostokylän. No, ei silti voi valittaa syödessään mansikoita ja marenkia laiturin reunalla auringon kimmeltäessä meren aalloilla...Kolmantena päivänä siirryimme päiväksi Britannian puolelle ja junailimme Belfastiin. Pääkäyntikohteemme oli Titanic-museo, joka oli mahtava kokemus. Suosittelen ehdottomasti vierailemaan siellä, jos sattuu piipahtamaan Belfastissa. ;) Loppuillan vain kävelimme ympäriinsä kaunista kaupunkia katsellen ja kävimme herkullisella illallisella ennen junan lähtöä takaisin Dubliniin.


Kaiken kaikkiaan hieno reissu upealle saarelle eikä varmasti viimeinen, tuhannet kiitokset taas matkakumppanille! <3 

3 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, tulee niiin matkafiilis! Olipas kiva kuulla suosituksia ja niitä ei-niin-must -juttuja. Tuliko shoppailtua? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kyllä mahtava reissu! :) Suosittelen tosiaan matkaamaan Dublinista rohkeasti ympäristöön, junailu ainakin oli todella helppo ja edullinenkin tapa matkata. :)

   Shoppailu jäi kyllä tuliasostoihin, en tosin muutenkaan reissussa ole kummoinen kaupoissa kiertelijä. Maisemamatkailuun Irlanti on loistokohde, shoppailuun ehkä suosittelisin vaikkapa naapurisaaren Lontoota ennemmin. :)

   Poista
 2. Aivan ihanat kuvat!!! ♥ ♥ ♥

  Ja oli kyllä mahtava reissu, kiitokset vielä sinnekin suuntaan! ♥ :D

  VastaaPoista