sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Juhannusmuistoja ja uusi harrastus

Niin se keskikesän juhla taas oli ja meni… Kerrankin olin lomalla enkä töissä, kuten yleensä ja kun saatiin vielä kutsu ystävän ihanalle mökille, ei tarvinnut juhannuksen viettopaikkaa kauaa miettiä! Mökki sijaitsee niemen kärjessä, omassa ylhäisessä rauhassaan ja tämä tiesi koirille lähes täydellistä kolmen päivän vapautta. Remmissä ne olivat vain lauantaina kun käytiin tekemässä lenkki läheisillä metsäteillä, muuten ne juoksentelivat ja touhusivat kallioisella pihalla. 



Viileä keli ei loppujen lopuksi paljon haitannut. Mökin takassa loimusi tuli lähes ympäri vuorokauden ja sauna lämmitettiin joka ilta. Yöksi haalin täplikkäät lämpöpatterit kainalooni ja hyvin nukutti kaikkia. :) Kiitos vielä kerran ihanille ystävilleni kutsusta, parhaasta seurasta, herkullisista ruuista ja erityisesti kisastudioseurasta! :)


Arkeen on siis palattu ja maanantain sadepäivää typyt vietti nukkumalla lähes kellon ympäri. Pikku hiljaa elämä on kuitenkin taas voittanut mökkeilyn jäljiltä. :) Siiri aloitti torstaina uuden lajin eli rally-tokon. Olen pitkään haaveillut sen aloittamisesta, mutta nyt vasta löysin meidän aikatauluihin sopivan kurssin. Agin poikkeustreenien vuoksi missattiin eka kerta, mutta lahjattomat reenaa vai miten se nyt meni… ;)

Siiri ja sen uusi rally-toko-panta :)

Aloitettiin ihan perus katsekontakti-harjoituksella, jonka tarkoitus oli herätellä koira treenamisen alkuun. Tämä me osattiin, mutta siihen se vähän jäi… Seuraavaksi piti näyttää miten kotiläksy oli harjoiteltu. Mehän ei ekalla kerralla oltu mukana ja näin ollen en ollut tietoinen kotiläksyistä, joita nyt piti kuitenkin esittää. Ohjaaja ei tehtävää uudelleen selittänyt, joten muita matkimalla yritettiin pysyä mukana.

Vauhti oli tunnilla reipas, 5-6- kylttitehtävää käytiin läpi ja itselle jäi todella sekava olo, vaikka ohjaaja selittikin kyllä tarkasti kaiken. Edes perusasento ei nyt tuntunut onnistuvan, koska olin itse hämmentynyt ja sekaisin. Tästä johtuen Siiri oli hämmentynyt ja haahuili miten sattuu yrittäessään rauhoittaa mua. Kotona treenatessa tätä ongelmaa ei ole, mutta jotenkin muutun ohjatuissa treeneissä jäykemmäksi ja totta kai Siiri reagoi tähän. Mä oon lisäksi niin tottunut rauhottamaan Siiriä, että en millään nyt osaa vaihtaa moodia innostavammaksi.

Aaargh. Ei auta kuin treenata niin omaa pääkoppaa kuin temppujakin. Jos seesteinen juhannusillan maisema auttaisi… ;)

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Treenit ensin, huvit sitten

Meillä oli poikkeuksellisesti eilen agsatreenit, kun juhannusta juhliessa menee sunnuntai kuitenkin vielä. ;) Siirille selvästi viileämpi keli ja joku neuvomassa ohjaajaa sopii, se oli loistava taas kerran!

Aloitettiin vauhtiharjoituksella. Hypyltä putkeen ja putkesta hypylle ja toiseen putkeen. Tavoitteena tällä kahdeksikolla oli meidän tapauksessa saada vauhtia ja kokeilla imeekö Siiri vielä yhtään esim. putkeen. Hiukan ajatusta sillä selvästi oli, mutta kyllähän mä sain juosta mukana koko rahan edestä vielä. :) Vauhtia sen sijaan tuli ja selväksi kävi myös ohjaajan hidastava vaikutus… Itselle tuli taas alkuun hosumista, nyt pitää muistaa keskittyä ensin miettimään missä liikun ja miten ohjaan eikä vaan huitoa ja hosua. Ni.

Seuraavaksi harjoiteltiin puomia ensimmäistä kertaa. Siiri ei juuri edes vilkaissut että minne nyt ollaan menossa, lähti vaan kiipeämään. Ekalla kerralla tuli nousun puolivälistä alas, mutta sitten lähti. Vauhtiakin oli heti alkuun niin että sain pistää juoksuksi, että ehdin alastulossa hidastamaan. Hyvin Siiri kuunteli ja pysähtyi targetille eli namialustalle. Namialustan vahvistaminen saatiin kotiläksyksi.

Lopuksi hypättiin muuria. Siiri ei tainnut edes vilkaista koko pömpeliä, hyppi vaan joka kerralla hienosti yli. Kouluttaja-Sannakin totesi, että Siiri on sikäli helppo, ettei se ihmettele mitään uusia esteitä. Silti se ei ole tyhmänrohkea vaan katsoo kyllä missä ja miten menee. Samanlainen Siiri on metsässä liikkuessaan, rohkeasti se menee, mutta myös varovasti ja harkiten.

Hyvä Siiri! <3

Nyt pakkaan typyt taas autoon ja alkamassa on siis huviosuus! Tällä kertaa suunnaksi otetaan ystävien möksä Jaaran kylän Unikalliolla. Rauhallista ja leppoisaa juhannusta kaikille! :)

maanantai 16. kesäkuuta 2014

Kotkan ruusut

Takana ihana viikonloppu mitä parhaimmassa seurassa! :)

Lauantaina pakkasin täplätypyt autoon ja suuntasin autonnokan kohti Kotkaa ja Elemental's kasvattaja Tiinan residenssiä. Mutkia toki matkaan hiukan tuli, navigaattori sekosi täysin, kun tietöiden vuoksi jouduin kiertoteille. Pienen Kotka-sightseeingin jälkeen pääsimme navigaattorin kanssa yhteisymmärrykseen päämäärästä ja löysin perille. ;)


Lauantai-ilta kului pilkullisten höyrytessä pihalla ja meidän ihmisten nauttiessa toistemme seurasta sekä hyvistä ruuista ja juomista. Menttaalikakaroista paikalla oli Hessu, Miisa ja Siiri sekä tietty Lara-äippä. Ulkopuolisina vahvistuksina mukana häsäsivät lisäksi Anssi ja Piitu. Porukan riemua oli mahtavaa seurata ja Lara nautti peuhatessaan jo aikuistuneiden kakaroidensa kanssa. Piitu ja Hessu kokivat sielujen sympatiaa ja painelivat yhdessä ympäri kuistia ja välillä nurmikkoakin… :) Siiri ja Miisa nyt vaan ovat parhaat kaverit ja se näkyi nytkin heti. Anssi roikkui kyllä kiitettävästi porukassa ja varsinkin Siirin kanssa vetivät melkoista rallia! :)


Reippaan illan (ja jalkapallon ;) ) jälkeen kenelläkään, sen enempää kaksi- kuin nelijalkaisillakaan, ei ollut ongelmia saada unta. Suurinpiirtein reippaana ponkaisimme sunnuntaiaamuna ylös ja lähdimme viettämään täplikästä päivää Kotkan kv-koiranäyttelyyn eli Kotkan Ruusuun. Paikanpäälle saapui myös Ringo vahvistamaan menttaalijengiä.

Pii valppaana <3

Näyttelyssä pojat edustivat upeasti! Avoimessa luokassa Hessu oli ERI2 SA PU4 ja Ringo ERI3. Tytöt eivät paljon hävinneet. Avoimessa luokassa myöskin Lara oli ERI3, Miisa ERI4 ja Siiri EH (Sipen arvostelu: "Erittäin hyvän tyyppinen, feminiininen narttu, jolla viehättävä pää. Hyvä kaula. Hieman etuasentoiset lavat. Luusto saisi olla vankempi ja lanne-osa lyhyempi. Erinomainen pilkutus. Liikkuu hieman kapeasti takaa ja takapotku saisi olla voimakkaampi. Miellyttävä luonne"). Kasvattajaluokassa Elemental's (Hessu, Siiri, Miisa, Ringo) oli toinen kunniapalkinnolla! Kaikki lapaset edustivat tyynesti ja kauniisti, on meillä kauniit ja mahtavat kakrut!

Ringo ja Hessu kehässä

Menttaalileiri kehänlaidalla
Päivän päätteeksi täplät pääsivät vielä metsään purkamaan loputkin energiansa. Veljekset vähän ottivat yhteen porukan herruudesta, mutta hommasta selvittiin pienillä naarmuilla ja loppulenkki sujui ongelmitta. Nuoret miehet…

Tampereen osasto kiittää vielä kerran yösijasta ja herkullisista ruuista Tiina ja Tomi! Kiitos myös Tanja, SP ja Esa, oli taas kerran huippua! <3

Kasvis ja lauma <3

perjantai 13. kesäkuuta 2014

Omatoimitreenausta ja matkailua

Viime sunnuntaina agsattiin helteisessä säässä omatoimisesti. Porukka kutistui lopulta kahteen ihmiseen ja kolmeen täplikkääseen koiraan, kun mulla oli molemmat täplikkäät mukana. Itse olin ollut edellisenä iltana juhlimassa ystävää uudelle vuosikymmenelle ja aamusta lähtenyt talkoilemaan agi-kisoihin eli ihan terävimmilläni en ollut. Siiri oli myös vähän plaah-meiningillä eikä lämmin halli varsinaisesti auttanut asiaa. Piitu taas oli oma hömelö itsensä ja teki innolla kaikki.



Siirin kanssa otin ensin peräkkäisiä hyppyjä ja harjoittelin ohjauksia erilaisilla linjoilla. Ei ihan putkeen. Mikään. Hosuin ja tein huolimattomasti, joten Siiri meni monesti ohi ja oli ihan kuutamolla. Helpotin ja yritin rauhoittaa omaa toimintaa selkeämmäksi, mutta Siirillä oli jo vähän fiilis kateissa. Muutaman kerran tein keppejä, mutta sitten keskityin leikittämään uudella vinkulelulla ja sen tuomalla vireellä otin hyppy-putki-hyppy -miniratoja. Pääasiassa yritin vaan leikittää sen fiilistä paremmaksi ja pitää itseni myös hyvällä tuulella. Ei todellakaan ollut meidän paras hetki treenata, joten en ottanut mitään uutta enkä edes viime kerralla upeasti mennyttä A:ta etten pilaa sitä.

Piitu pelasti kyllä ihanalla tyylillään treenien fiiliksen. Se oli myös ehkä tavallista rauhallisempi lämmöstä johtuen, mutta aina se agista kuitenkin innostuu. :) Tein keppejä, putkea ja "hyppyjä". Hyppimäänhän Piitu ei oikeasti pysty kunnolla, joten se menee vain sivutelineiden välistä ilman rimoja. Periaatteessa rimat vois olla matalimmalla, mutta koska Piille ne hypyt ei hyvää tee, otan rimat kokonaan pois. Piitu on kyllä kone ja meillä oli superkivaa! :)



Loppufiilis jäi kuitenkin positiivisen puolelle kaikkien osalta. Siirin kanssa me ei selvästi olla vielä oikein valmiita omatoimitreeneihin. Mä tarvitsen ohjausta miten päästä eteenpäin sen kanssa, kun tulee hutilointeja ja jumitusta.



Maanantaina mulla oli ensimmäinen virallinen lomapäivä ja sen kunniaksi lähdin kahden ihanan ystävän kanssa laivalla aurinkoiseen ja lämpimään Tukholmaan päiväksi. Auringon helottaessa pilvettömältä taivaalta kiertelimme kauniin Skanssenin alueella. Reissu oli enemmän kuin onnistunut ja tuliaisina on rusketusraidat. :) Tämän postauksen kuvat ovat siis tältä reissulta.

Viikonloppuna pakkaan typyt autoon ja suunnaksi otetaan Kotka. Seuraavaksi kirjoittelen siis tunnelmia sieltä… :)

perjantai 6. kesäkuuta 2014

Sadetta ja aurinkoa… ihana kesä!

Ihana lämpö on palannut ja juuri sopivasti mun loman alkuun! :) Haluan kuitenkin jakaa kanssanne kuvia viime viikon sadepäivien touhuista. Keräilen kaikenlaisia pahvipurkkeja ja -laatikoita koiria varten ja kun kaapit alkaa niitä pursuta, täyttelen niitä nameilla ja heitän lattialle. Koirien mielestä tämä on superkivaa, mutta typyjen tyylit namien saamiseksi on kyllä kovin erilaiset.

Piitun taktiikka on, että purkki tuhotaan mahdollisimman nopeasti ja jos siinä hötäkässä puolet nameista on ympäri kämppää, ei se niin tarkkaa ole, seuraavan kimppuun! Myöhemmin ehtii sitten kaivella niitä sohvan alle lennelleitä… :)



Siiri on paljon maltillisempi, se tahtoo huolellisesti pureskella purkkia auki ja tarkasti kerätä joka namin talteen pienestä kolosta. Se jää välillä myös vaan purkki suupielessä katselemaan Piitun riehuntaa ja mun pitääkin aina varmistaa, että Siirikin kuitenkin noita purkkeja saa eikä Piitu hosuessaan tuhoa kaikkia. Siiri myös tykkää järsiä tyhjiä purkkeja ihan vaan huvikseen, kun taas Piitua ne ei vois vähempää kiinnostaa sen jälkeen kun namit on syöty.




Hassut typyt! :)


Tällä hetkellä kesä kuitenkin antaa parastaan, aurinkoa ja lämpöä riittää. Mekin ollaan sisätiloista siirrytty taas enemmän ulos ja typyt ottaa kaiken ilon irti kesäresidenssin pihamaasta. :) Piitu muisti myös ikuisen lempilajinsa eli frisbeen heittelyn, se voisi riehua sen muoviläpyskän kanssa vaikka kuinka. Ihaninta on kun se välillä pölähtää frisbee hampaissa sisälle sitä heiluttelemaan ja odottaa, että JOKU lähtee sitä heittelemään. :)

Lämmintä kesänalkua, tämä lomalainen lähtee nyt ulos! Tosin siivoamaan autoa, mutta ei ainakaan palella… ;)

torstai 5. kesäkuuta 2014

Hyvä mielen agireenit

Agilitytreenit keskellä yövuoroputkea ei ehkä ole se ideaalitilanne, mutta joskus onnistumisia tulee pienessä koomatilassakin. :) Siiri oli ollut koko sunnuntain varsin hyväntuulinen ja vähän pilke silmäkulmassa, joten kunnon treenit teki sillekin hyvää.

Aluksi otettiin peräkkäisiä hyppyjä ja putkeen menoa hypyltä. No problemos, varsinkin putkeen meno on jo hyvin hallussa. Siiri oli hyvässä vireessä ja teki hommia alusta asti innolla. Keppejä mentiin vaikeammalta puolelta ja Siiri teki hyvin aina kun mä olin kartalla mistä välistä pitikään mennä... ;)

A:n harjoittelu aloitettiin seuraavana ja mä olin yllättynyt miten helposti Siiri sen otti haltuun. Muutama kerta varmistelua remmin kanssa, mut sitten selvittiin jo ilman. Mamma sai noottia liian hitaasta ohjauksesta alastulolla, on kuulemma vaikeeta pysäyttää massaa jos käskyn saa kun on maassa jo... Pääasia on että A tuntui olevan kiva ja sinne meno oli mieluisaa puuhaa.

Lopuksi mentiin osissa pieni rata. Kolmelta hypyltä A ja putken kautta yhdelle hypylle. Kivaa oli molemmilla ja jäähdyttelyn jälkeen oli varsin rento ja tyytyväinen koiruus kotisohvalla. :)

Yleisesti olen iloinen, että Siiri on syttynyt lajiin ja meillä on yhdessä kivaa. Siirin kohdalla tämä on tärkeää, koska se on aina ollut vähän vakava tekijä reenaillessa vaikka noin muuten onkin melkoinen pelle. Huippufiiliksillä siis odottelen jo ensi viikon treenejä!  :)

Ihana lämpö alkaa hiipiä taas tänne Pohjolaankin joten mikäs olisikaan mukavampaa kuin aloittaa huomenna loma! :)